La FAPAC creu que hi ha greuges "estructurals" a l'escola més enllà de la pandèmia

Baix Empordà

Data: 04/06/2020

Intervé: Lidón Gasull, presidenta FAPAC


La FAPAC argumenta que falten places a P3, primer d'ESO i no veu clar si hi haurà prou professorat per garantir un retorn segur a les aules

De cara al curs que ve caldrà contractar "milers de mestres i professors". Així ho va dir en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Quim Torra, sense concretar xifres però deixant clar que ja s'està treballant en la planificació de les mesures que obligaran a doblar aules al setembre.

En espera de més detalls, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, denuncia greuges que considera estructurals, més enllà de la pandèmia. Fa responsable el govern d'un desajust entre oferta i demanda de places que pot saturar el sistema educatiu, especialment a secundària.
Ara mateix les escoles catalanes no saben ben bé com s'ho faran per complir amb l'exhaustiva normativa sanitària imposada per les autoritats pertinents.


Reorganitzar plantilles i buscar espais


Precisament Josep González-Cambray, director general de Centres Públics del Departament d'Educació, ha dit a la Xarxa que  cal reorganitzar les plantilles per garantir un professor o professora per cada grup reduït. Pel què fa als espais estan treballant colze a colze amb els ajuntaments per identificar espais on poder fer classes presencials. No descarta cap opció per tal de garantir tots els espais que convingui.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat