Un còmic narra la vida del patrici Gai Sulpici al Collet

Un còmic narra la vida del patrici Gai Sulpici al Collet
Intervenen: Jordi Soler, Alcalde de Calonge i Sant Antoni; Josep Burch, UdG - VÍDEO EN PROCÉS

Aquest és Gai Sulpici, un patrici romà que va viure a la Vil·la Romana del Collet. La seva història ha estat traslladada en còmic perquè, sobretot els nens i nenes, coneguin la vida i miracles d'aquest adinerat conciutadà seu.

Al turó del  Collet fa prop de 2.000 any s'alçava una imponent vil·la Romana que comerciava amb  tot l'imperi productes de la terra i la terrisseria que elaboraven una legió d'esclaus. En aquest escenari es desenvolupa un còmic elaborat Lluís Recasens i Ricard Soler  amb les evidències històriques trobades en les diferents campanyes d'excavació arqueològica que s'han fet.

Un personatge real i documentat

El còmic narra les vicisituds de Gai Sulpici, un personatge l'existència del qual ha estat documentada. Tant els fets com els dibuixos estant basats en l'evidència històrica.

La publicació té dues parts. Una el còmic en si i l'altra un dossier amb informació ampliada sobre els fets que s'expliquen a les vinyetes.

Amb aquesta publicació el consistori, que ha rebut el suport de la Diputació i l'UdG, volia disposar d'un element per difondre les troballes que s'estant fent al Collet, sobretot entre la població infantil. El llibre està adreçat a nens i nenes de 8 a 10 anys però també és útil per la població adulta.
Cada infant del municipi rebrà una còpia de la publicació perquè es pugui treballar a l'aula.

Renovació de les excavacions

Pel que fa a les excavacions, l'Alcalde, Jordi Soler, va aprofitar la presentació del llibre per dir que s'ampliaran i ese renovarà el conveni amb la UdG quatre anys més.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat