Voluntàries de la comarca confeccionen milers de mascaretes

INTERVÉ: Loli Guirado, voluntària / Joan Loureiro, president del Consell Comarcal / Sílvia Romero, vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social


Un grup de veïnes de Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols està confeccionant mascaretes per donar als centres sanitaris de la comarca però també a empreses privades. En pocs dies han fet 4 mil mascaretes que entreguen a diari i que el Consell Comarcal distribueix.

La Loli Guirado és una de les persones que amb traça i màquina de cosir treballa cada dia fent mascaretes per qui  més les necessita.
Com aquesta iniciativa de la Vall d’Aro n’han nascut més al Baix Empordà.  L’objectiu és que els professionals sanitaris, serveis socials i cossos d’emergència les puguin utilitzar i anar protegits contra el contagi del coronavirus.

L’àrea d’Afers Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà va encarregar teixit tècnic quirúrgic per tal de confeccionar i distribuir les mascaretes a les persones que estan a primera línia.

Des de l'Hospital de Palamós s’han esterilitzat i distribuït les mascaretes a les residències de gent gran de la Vall d'Aro que són Sant Feliu Gent Gran, Asil Surís, Palamós Gent Gran i els Centres d'Atenció Primària.

S’han cosit unes 2 mil mascaretes més des de la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, Parlavà, Corçà, l’Estartit, Pals, Gualta, Bellcaire, Albons i la Tallada coordinades per l'Associació Labors de l'Empordà. Aquest material es va portar aquest cap de setmana a l'Hospital de Palamós qui les ha esterilitzat al centre Palafrugell Gent Gran i es distribuiran a la resta de residències de gent gran de la comarca.

També s'han distribuït mascaretes a les treballadores familiars del Servei d'Atenció a Domicili del Consell Comarcal, als treballadors socials de les àrees bàsiques de serveis socials dels municipis del Baix Empordà i a la resta de treballadors d'aquesta administració que estan prestant serveis essencials. Una altra part també s’ha fet arribar durant aquest cap de setmana a tots els agents de les ABP de Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà i a Agents Rurals.

Hi ha iniciatives privades com la de l’empresa Material Estètica SL de Castelló d’Empúries que també col·laboren donant mascaretes a diversos centres d’atenció primària i hospitals gironins.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat