La Tallada d'Empordà commemora la resistència ciutadana de l'u d'octubre

La Tallada d'Empordà

Data: 04/10/2021

La Tallada d'Empordà va commemorar a través d'una marxa de torxes els afectats per la repressió policial viscuda durant la jornada de l'1 d'octubre del 2017. L'acte simbòlic d'enguany fou organitzat per Republicans Units i va comptar amb la participació d'un centenar de veïns i veïnes, alguns d'ells ferits per les càrregues de la Guàrdia Civil durant el referèndum d'autodeterminació.

La marxa va arrencar a les nou de la nit amb el lema "Tossudament alçats per la llibertat". Rere la pancarta, la presidenta del Parlament Laura Borràs, juntament amb representants municipals com l'alcaldessa de la localitat, Maria Dolors Guàrdia.

Diversos tamborers van marcar el pas de la caminada, acompanyats del rugir motor dels tractors. En acabar torxes apagades i música tradicional per homenatjar els ciutadans de Canet, Marenyà, Tor i la Tallada que van restar presents al col·legi electoral. De fet, l'Ajuntament de la Tallada fou l'únic punt de votació del Baix Empordà que es va veure afectat per les actuacions dels antidisturbis, que van causar diversos ferits i danys materials per valor de 1.400 euros.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat