El Baix Empordà rep set nens saharauis durant l'estiu

Data: 15/07/2019

Intervé: Cristina Galceran, Directora d'ACAPS Girona

L’Ajuntament de Palafrugell ha ofert una recepció institucional als infants sahrauis acollits aquest estiu per famílies del Baix Empordà. La majoria d’aquests nens i nenes provenen dels campaments de refugiats de Tindouf situats al desert algerià. 

Enguany, un total de 7 infants sahrauis, passaran l’estiu al Baix Empordà, en concret 2 nenes i 1 nen a Palafrugell. La seva estada s’allargarà fins a finals del mes d’agost dins el projecte denominat “Vacances en Pau 2019”, coordinat per l’entitat ACAPS.  

L’acte de benvinguda va tenir lloc al passat divendres 12 de juliol a la tarda i es va realitzar aprofitant una activitat infantil programada a la Biblioteca Municipal. D’aquesta manera, els nouvinguts van poder gaudir d’una explicació de contes, acompanyats de nens i nenes de les seves mateixes edats. Els infants van rebre la benvinguda institucional de part de Josep Salvatella, regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell, i de Montse Fillol, presidenta de l'ACAPS – Girona. 

L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauis tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble saharauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat