Educació fixa el 15 de juliol com a data límit per saber com i quan s'obriran les escoles

Educació fixa el 15 de juliol com a data límit per saber com i quan s'obriran les escoles
Baix Empordà

Data: 05/06/2020

Intervé: Josep Bargalló, Conseller d'Ensenyament

Bargalló treballa amb els Ajuntaments per trobar espais públics o privats i ampliar els centre en vistes a mantenir les distàncies físiques


El Departament d'Educació ha fixat el 15 de juliol com a data límit per saber quant personal i quants espais necessita per complir amb la normativa de seguretat sanitària de cares al curs vinent.

El Conseller Josep Bargalló va anunciar al Parlament que treballa amb les administracions locals per trobar espais nous i va avançar sense detallar xifres que caldran "molts professors" en la línia del que ja va explicar el President Quim Torra a Catalunya Ràdio aquesta setmana.

El titular del ram va indicar que la voluntat és que el 100% de l'alumnat pugui tornar a les aules en horari habitual i que prioritzaran l'ensenyament obligatori, però va advertir que en algunes escoles s'haurà d'esgraonar l'horari d'entrada d'alumnat i fer més torns de menjador.

Ensenyament està analitzant els metres quadrats útils que té cada centre per calcular les distàncies de seguretat. S'utilitzaran espais no habituals d'escoles i instituts reconvertits en aules i s'estan buscant altres edificis i equipaments ja siguin públics o privats per si els centres educatius no tenen prou espai. Bargalló va exemplificar la dificultat de l'operació assegurant que si al país hi ha 5.942 centres caldran 5.942 solucions diferents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat