Cruïlles celebra la festa petita amb el Pagès de Ferro 2018

INTERVÉ: Oriol Estanyol, Associació Els Senglars de Cruïlles

Cruïlles viu la seva festa petita, la festa de Santa Eulàlia, i ho fa amb el Pagès de Ferro protagonitzant-la per quarta vegada. Aquesta competició de força i destresa en to rural ha tingut aquest any una bona participació gràcies a la implantació d'una nova categoria que ha resultat ser nombrosa: la infantil. 

Una vintena d'equips entre masculí, femení i nens han lluitat per ser el Pagès de Ferro del 2018. Aquesta és una activitat que va néixer fa tres anys de la mà de l'Associació Els Senglars, que veien com a Cruïlles hi morien tant la festa major d'estiu com la d'hivern. A més de dinamitzar la vida social del poble, el Pagès de Ferro serveix per reivindicar de forma lúdica la tradició agrícola a base de proves amb bales de palla o porrons. 

Per primer cop, a més, la festa de Santa Eulàlia ha portat al centre de Cruïlles un mercat de productes Km 0 amb articles gastronòmics, artesans i de decoració de productors de la zona. 

Tots els assistents a Cruïlles han pogut acabar el festiu matí de diumenge amb un dinar popular a base de paella o menú de cuina casolana que calia reservar amb antel·lació. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat