Palamós tindrà una base de la nova unitat marítima dels Mossos d'Esquadra

Palamós

Data: 10/02/2020

Intervé: Lluís Puig, Alcalde de Palamós
 

La nova unitat marítima disposarà d'una llanxa, una oficina i uns sis agents


Els Mossos d'Esquadra estrenaran aquest estiu una unitat marítima amb tres bases i una de les quals serà Palamós.

La Policia Catalana tindrà una base a la zona portuària amb una embarcació i una dotació de sis agents.  S'encarregaran de tasques administratives, prevenir i sancionar accions contràries al medi natural i  prevenir i sancionar les actituds incíviques al mar . Per exemple els 'botellons' d'aquest passat estiu a Cala Massoni, les virals 'Abarlofarres'.

Interior ha dividit els 755 km de costa catalana en tres demarcacions. La zona nord amb seu a Palamós, la zona centre amb seu a Vilanova i la Geltrú i la zona sud amb seu a l'Ametlla de Mar.
 

Oficina i amarratge encara per determinar


A Palamós la llanxa dels Mossos tindrà un amarratge i una oficina, no oberta al públic i exclusivament per tasques administratives i d'emmagatzematge. Ambdues ubicacions encara s'han de decidir. Una opció seria amarrar la llanxa al costat de l'embarcació de Salvament Marítim.

En el territori que va des de Blanes fins a Cadaqués, els Mossos coincidiran amb altres cossos policials. Un d'ells és la Guàrdia Civil que és la principal policia marítima i té la majoria de competències com control del contraban de drogues, aparició de cadàvers, immigració il·legal o terrorisme. També coincidiran amb les policies locals, com la de Palamós, que té unitats marítimes.


Construcció a partir de la unitat subaquàtica


La unitat marítima es crearà aprofitant l'estructura de la unitat subaquàtica del cos policial que actualment té poc menys d'una vintena d'agents . S'ampliarà aquest nombre i a mesura que es vagi consolidant l'estructura, anirà ampliant el personal.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat