Palafrugell, referent en robòtica educativa

Palafrugell, referent en robòtica educativa
Palafrugell

Data: 03/05/2019

La Bòbila ha acollit el II Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, Palarobòtica 2019, organitzat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell i els centres educatius del municipi. Aquesta segona edició ha estat un èxit, doblant el número d’alumnes i mestres participants. Prop de 700 alumnes de P-5, 1r i 4t de Primària i d’ESO de tots els centres educatius de la vila han participat en la jornada.

Palafrugell és el primer municipi del Baix Empordà en organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Els objectius de la jornada són acostar la ciència, la tecnologia i la cultura als infants; fomentar la relació entre els i les alumnes de totes les escoles; i mostrar a la població el treball a les aules. 

Els nens i nenes de P-5 o de 1r de Primària han pogut participar al Bee Festival, on han desenvolupat diferents activitats de programació d’un robot per tal de fer un circuit concret en un laberint, crear paraules o pintar, i també han participat en diferents tallers de ciència. Per la seva part, els de 4t de Primària ha assistit a l’Steam Project on, a través de la robòtica, han portat a terme totes les fases d’un projecte per construir un vehicle d’emergències que donés resposta a un repte concret. En ambdós casos, els equips han estat formats per nens i nenes de diverses escoles, fomentant el coneixement entre ells i el treball en grups diferents.

Paral·lelament, els nois i noies d’Educació Secundària (ESO) de tots els centres educatius de la vila han pogut mostrar els diferents projectes de robòtica que han estat treballant als centres. Al finalitzar aquesta mostra, els alumnes d’ESO han participat en un concurs de sumo amb els robots que ells mateixos han creat.

El Festival ha tingut lloc a La Bòbila i era obert a tothom per tal de donar a conèixer com es treballa la robòtica a les escoles de Palafrugell, en els diferents nivells educatius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat