Unanimitat per tirar endavant l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil a Palamós

Palamós

Data: 22/02/2021

INTERVÉ: Alfons Bartolomé, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palamós, Josep Coll, líder de l'oposició al consistori.

Acord unànime entre els representants de l'Ajuntament de Palamós per tirar endavant un conveni amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Així doncs, el municipi comptarà a partir de Setmana Santa amb un cos de voluntaris, els quals executaran tasques d'atenció a emergències sanitàries i de seguretat en grans esdeveniments.

Presidida per Martí Llobert
Actualment, l'Associació compta amb 12 voluntaris, que s'han format durant quatre mesos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Entre els seus coneixements s'hi troben els temes més tècnics i legals de protecció civil, així com els coneixements d'emergències sanitàries i primers auxilis. La nova entitat estarà presidida per Martí Llobert, voluntari veterà de la Creu Roja de Palamós. De fet, ha estat aquesta institució que ha aportat els primers col·laboradors.

Presència en activitats multitudinàries i d'emergència climàtica
Les tasques de Protecció Civil de Palamós es desembolcallaran entorn de l'ajuda d'activitats multitudinàries, tals com la Festa Major o la Cavalcada de Reis, i l'actuació en emergències climàtiques i forestals, donant suport a bombers, policia o serveis sanitaris. Mentre duri la pandèmia, els voluntaris també oferiran tasques de suport en el control d'accessos a diverses instal·lacions, o bé en el repartiment d'aliments o EPI.

Unanimitat entre els grups municipals
En el plenari del mes de gener, la formalització del conveni de col·laboració entre les dues institucions va quedar en espera, després que els grups municipals reclamessin més detalls. Amb una posterior comissió d'informació amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, les diverses formacions polítiques van aprovar per unanimitat en el Ple de dimarts passat la seva posada en marxa.

Futura campanya de presentació
D'aquesta manera, el consistori ja ha adquirit el material necessari per dotar d'uniformes i d'un vehicle propi als voluntaris de Protecció Civil. Un cop estigui en funcionament al municipi es realitzarà una campanya de presentació a les entitats, així com als palamosins i palamosines que hi vulguin col·laborar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat