Els sanitaris denuncien una manca de personal davant una "situació "límit"

Palamós

Data: 01/02/2022

Descriuen que diàriament treballen en un entorn dantesc, i que la situació "els angoixa" perquè no veuen la "llum al final del túnel". El Comitè d'Empresa de la Fundació Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran ha relatat que els seus centres estan crònicament infrafinançats i, de retruc, "les mancances s'han accentuat". Els sanitaris, en concret, volen posar el focus en "la urgent necessitat" d'incorporar nous professionals en plantilla.

Si això no fora poc, la sisena onada de la pandèmia ha catapultat la falta de personal a una situació límit. I és que els contagis, com a la resta de la població, també s'han fet notar entre els sanitaris amb un increment de baixes. 

A curt termini, la disminució en la corba de contagis no els assegura una menor pressió assistencial. De fet, els professionals relaten una situació contrària. Així doncs, s'hauran de reempendre les activitats que durant la Covid s'han deixat de banda.

No obstant això, el Comitè ha assegurat que "la saturació experimentada" és un problema endèmic arreu del territori. Una realitat que respon, segons han apuntat, a uns contractes precaris i a unes guàrdies interminables, que propicien la marxa de metges i metgesses cap a altres professions i països. 

Ara, qui té les cartes sobre la taula són els òrgans de direcció del Patronat de la Fundació de l'Hospital de Palamós, que aquest dilluns, es van reunir per aprovar el pressupost del 2022. A mitjans de febrer serà quan es comuniquin els acords als treballadors i, si no s'atenen les seves peticions per augmentar el personal, no descarten sortir al carrer per mobilitzar-se.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat