Mont-ras reclama mesures contundents i immediates per fer front a les festes il·legals

INTERVÉ: Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras

En aparcaments, parcs, boscos, camps o esplanades. Nit rere nit centenars de joves es concentren en qualsevol espai públic o natural de pobles com Mont-ras, realitzant-hi festes il·legals. L'alcohol, la música a alt volum i els crits en són els protagonistes, a més de destrossar camps i camins amb els vehicles i deixar-hi tota mena de deixalles, des d'ampolles de plàstic i vidre fins a burilles.

Els pobles petits com Mont-ras, on no es compta amb Policia Local, es pateix fortament les conseqüències d'aquestes trobades i reclamen a les institucions mesures contundents i immediates abans no sigui massa tard.

Les concentracions s'inicien a quarts d'una de la matinada amb una vintena de vehicles i a mesura que avancen les hores la xifra de cotxes augmenta fins a arribar a una setantena.
La convocatòria d'aquestes festes il·legals es creu que sorgeix un cop l'oci nocturn tanca les portes. A partir d'aquí, els joves comencen a enviar-se per whatsapp, uns als altres, diferents ubicacions on tornar a reunir-se per seguir amb la festa.

Al moment que els cossos policials de pobles veïns, o fins i tot els mateixos veïns, veïnes i polítics del municipi s'apropen a fer-los fora, marxen, però troben un nou espai que tornen a enviar-se entre ells per missatge.

Mont-ras s'havia detectat un seguit de punts calents que solien ser els llocs habituals de trobada, com els pàrquings de l'Ajuntament, del costat de l'església del cementiri.
En haver-los tancat, els joves han buscat altres espais. Qualsevol els va bé i des del consostori ja no saben què fer o com actuar al respecte. 

En definitiva, està sent un estiu molt complicat a la Costa Brava, marcat per les macrofestes il·legals i les actituds incíviques, que es repeteixen dia rere dia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat