Neix al Baix Empordà el Club Social per a persones amb malaltia mental

Palafrugell

Data: 09/01/2018

El centre de salut mental d'adults del Baix Empordà va atendre durant el 2016 més de 2.200 pacients des de l'equipament ubicat a Platja d'Aro. Això és un 16% del conjunt de pacients atesos a la regió sanitària de Girona i d'aquests gairebé 700 acudien al centre per primera vegada. Gairebé el 30% dels casos tractats van ser per trastorns de l'estat d'ànim.

Pel que fa al centre infantojuvenil l'equip de professionals del Baix Empordà va atendre 830 pacients dels quals més de 300 eren nous. Segons diagnòstic gairebé un 17% dels usuaris patien trastorn de dèficit de l'atenció i hiperactivitat.

La comunitat de familiars i persones amb malalties mentals del Baix Empordà té a partir d'ara un nou recurs a la comarca per a la inclusió social i la rehabilitació. Es tracta del Club Social, el quart que es posa en funcionament a les comarques gironines i que té per objectiu que els malalts mentals de la comarca utilitzin activitats de lleure per assolit hàbits de salut, independència i participació en la comunitat.

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques és qui ha liderat la creació d'aquest nou club social amb seu a Palafrugell que se suma als que ja existeixen a Girona, Figueres i Blanes. El gerent de CatSalut a Girona destaca la impotància del model que segueix la Xarxa de Salut Mental a la regió sanitària de Girona, un model que s'està implamentant a tot Catalunya i que altres comuniatats autònomes volen copiar.

Aquest nou Club Social al Baix Empordà està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ho gestiona l'associació de familiars i compta amb el suport de l'ajuntament de Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat