Festa de les Esquadres a la Bisbal d'Empordà

INTERVÉ: Martí Pons, cap de l'ABP la Bisbal d'Emprodà

Els Mossos d'Esquadra que treballen a l'Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d'Empordà han celebrat aquest dimecres la Festa de les Esquadres. S'han trobat al teatre el Mundial de la capital del Baix Empordà els agents del cos de la zona per commemorar els 300 anys del naixement dels Mossos d'Esquadra a Catalunya i per reconèixer la tasca d'alguns agents durant l'any.

Actuacions meritòries de felicitacions
Entre els reconeixement n'hi havia pels Mossos que van atendre els menors de l'autobus escolar que es va accidentar a Peratallada. També pels agents que van retenir una persona armada amb una motoserra a Palafrugell o pels que van assistir el ciclista professional inconscient a la carretera de la Ganga.

A més de la vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra també s'ha reconegut la feina del cap de la Policia Local de Pals, una ciutadana que va col·laborar en la resolució d'un cas d'atracaments a Palamós.

Els Mossos d’Esquadra es van crear l’any 1719 sota el nom d’Esquadres de Paisans Armats a Catalunya, allunyant-se així la policia catalana de les funcions de l’exèrcit. Al llarg d'aquests 300 anys s'ha anat dissolguent el cos i creant-lo de nou. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat