L'Hospital de Palamós té infraestructura per un possible rebrot però no suficient personal

Palamós

Data: 16/05/2020

INTERVÉ: Anna Ribera, directora assitencial de SSIBE

Davant d'un possible rebrot causat pel desconfinament progressiu, l'Hospital de Palamós està preparat pel que fa a recursos estructurals, però no a nivell de professionals . Després de dos mesos intensos, els sanitaris tenen un important desgast físic i emocional.

La corba de contagis es manté estable i va baixant, tot i que més lentament del que s'esperava des del centre hospitalari. Des que es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus al Baix Empordà s'hi han detectat prop de 500 casos positius i s'han superat la cinquantena de defuncions.

Des de l'inici s'ha viscut la situació amb el temor que els Hospitals i UCI es col·lapsessin. En aquest sentit van ser capaços de preveure-ho amb l'antelació suficient i organitzar noves estructures per fer front a l'activitat. En el cas concret de l'Hospital de Palamós, no només no s'ha col·lapsat, sinó que només ha tingut un 50% de l'activitat que es preveia inicialment.

Davant del temor al rebrot, recorden que tot i el desconfinament progressiu, ens mantenim en alerta sanitària. Insisteixen en la importància de seguir totes les mesures recomanades.

Des de SSIBE ja s'està treballant per començar a reprendre activitats que han estat aturades durant aquests mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat