El 65% dels alumnes de Calonge-St Antoni fan vaga per reclamar la continuada

Moltes aules buides o amb pocs alumnes, així es va viure la tarda del dilluns a les escoles de Calonge-Sant Antoni. Prop del 65% dels escolars del municipi no van assistir a classe per mostrar el seu rebuig a l'horari partit.

Da anys que les escoles de Calonge-Sant Antoni lluiten per aconseguir que el Departament d'Ensenyament els concedeixi la jornada continuada. El curs passat van iniciar les classes amb una tarda de boicot a les aules que han repetit ara que s'acosta el final de curs 2018-2019.

Dels 758 alumnes d'infantil i primària que hi ha a Calonge-Sant Antoni només 269 van anar a escola aquest dilluns la tarda. Per posar més ènfasi a aquesta reivindicació diverses famílies es van reunir a les portes d'una de les escoles, en concret l'escola La Sínia de Sant Antoni. Una trobada de famílies que pretenen aconseguir que el 2019, quan acaba l'actual prova pilot de la jornada continuada, el Departament els permeti sumar-se a aquest nou horari que altres centres educatius de la comarca imparteixen des de fa anys.

Amb el 90% de les famílies recolzant la continuada després que es valorés a través d'unes enquestes, les AMPA's de les tres escoles són les que impulsen les diferents mesures de pressió a Ensenyament perquè estengui la contínua a altres centres baixempordanesos, però tenen també el suport dels claustres dels centres i de l'Ajuntament de la població.

El seguiment d'aquest boicot a les classe de tarda d'aquest dilluns ha estat força massiu. De les tres escoles, el major recolzament la vaga ha estat La Sínia amb un 82% de seguiment, el Llevantí de Mar la protestat ha estat seguida pel 69% i a l'escola Pere Rosselló que és on menys impacte ha tingut la reivindicació amb un 55% de suport a la vaga.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat