La pastisseria Collboni és distingida en els Premis Nacionals als Establiments Centenaris

Palamós

Data: 24/11/2021

Fa 133 anys Rosalia Palet i Joan Collboni van obrir per primer cop les portes de la pastisseria Collboni. Entre les estanteries de l'establiment, afincat a Palamós, hi descansen coques, croissants, sares i des de fa una setmana, també hi ha exposat el guardó d'Establiments Comercials Centenaris que anualment atorga la Generalitat. Un distintiu que han rebut 8 comerços més de Catalunya, i que manifesta el treball emprès durant quatre generacions dins l'obrador.

Des de 1888, en concret, l'establiment ubicat al carrer major número 4 és regentat pels Collboni. En un principi, més enllà dels pastissos i la fleca també s'hi desplegava una botiga de queviures. D'ençà que entre les quatre parets s'hi han efectuat canvis, però algunes receptes encara es mantenen ben vives.

Així doncs, el coneixement d'una llarga tradició de pastissers, que s'ha transmès de pares a fills, convergeix ara en els besnets. Actualment a l'obrador, hi treballa un equip de 5 persones, que també porten la vocació des del bressol.

Rere l'aparador, les dependentes constaten el ritme frenètic de la pastisseria durant els mesos d'estiu i durant els caps de setmana. De fet, els volums de producció són més copiosos, a causa de l'alta demanda que generen els visitants. Tanmateix, és amb els clients locals que es genera una major complicitat després de tants anys al poble.

Davant una instantània dels primers pastissers Collboni, els actuals propietaris rememoren tota una vida dedicada als dolços. Entre nostàlgia i grans dosis de sinceritat, agraeixen la confiança dipositada pels clients i alhora avancen que pràcticament està lligat el relleu generacional, per celebrar molts anys més.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat