Les infermeres reivindiquen el seu paper en el món sanitari amb 'Nursing Now'

Palamós

Data: 03/10/2019

INTERVÉ: Mireia Darnaculleta, adjunta de direcció de Palamós Gent Gran

No és el mateix aquesta infermera d'hospital que aquesta d'atenció primària o que aquests professionals de residència sociosanitària. Per visibilitzar la diversitat de les funcions realitzades dins del seu sector però també per reivindicar que les infermeres estiguin als llocs de gestió i lideratge per poder influenciar en les polítiques sanitàries, Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà s'ha adherit a la campanya internacional 'Nursing Now'. 

'Nursing Now' és una iniciativa impulsada per l'Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional d'Infermeres. A l'Hospital de Palamós, Palamós Gent Gran i als CAPs del Baix Empordà s'hi sumen amb l'edició de deu píndoles audiovisuals que aniran sortint fins al mes de maig en les que s'expliquen les tasques diferenciades abarcades per la infermeria, així com els reptes que afronta, tant a la població com als mateixos professionals sanitaris, ja que veuen que el desconeixement és present arreu. Els exemples són molts i molt variats. 

'Nursing Now' també pretén impulsar la figura de l'infermera cap als llocs de responsabilitat del món sanitari perquè pugui aportar la seva experiència, i és que moltes vegades és la persona que té el tracte més directe amb el pacient i el seu entorn. 

La campanya culminarà el 12 de maig del 2020 amb la 4a jornada d’Infermeria del Baix Empordà on es treballaran i debatran quins són els principals reptes de la infermeria dins la institució però també servirà com a element de formació i interrelació entre les infermeres. El 12 de maig no és una data casual: se celebrarà el 200 aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la precursora de la infermeria professional moderna.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat