A judici la demanda de jubilació anticipada d'una treballadora de Palafrugell Gent Gran

Palafrugell

Data: 04/08/2021

El sindicat de la residència Palafrugell Gent Gran anirà a judici contra la fundació per demanar que s’accepti la jubilació anticipada d’una de les treballadores. L’acord de l’any 2006 va ser un pacte entre treballadors i empresa que permetia accedir a aquesta jubilació parcial als empleats de més de 60 anys. Des del sindicat argumenten que a partir d’aquesta edat no es poden realitzar algunes de les feines per poder oferir les millors condicions possibles als residents.  D’aquesta manera, els afectats no són només els treballadors, sinó també els usuaris de la residència que poden notar una caiguda de la qualitat del servei.

Els treballadors consideren que el rebuig a la petició d’una treballadora per la jubilació anticipada vulnera els seus drets laborals, tenint en compte que l’afectada compleix amb tots els requisits per poder-hi accedir.  Amb les seves protestes també volen fer veure la seva negativa respecte a la privatització que pateix el sector de les residències, defensant que un servei municipal ha de dependre de l’àmbit públic.

El conflicte laboral arriba a judici després de diverses protestes i reunions. L’última va ser el passat dos d’agost a l’Acte de Conciliació del Departament de Treball. En ella hi van assistir una representant dels treballadors i una advocada de la fundació, l’encarregada de  comunicar als empleats que ni l’empresa gestora ni el patronat volien cap acord, cosa que portava el cas a judici.

Des del comitè d’empresa se senten decebuts amb la poca atenció que reben des de la patronal i reivindiquen el suport que han rebut dels ciutadans locals. En els últims cinc diumenges, el sindicat ha aconseguit prop de 500 firmes de la població que donava suport a la causa, signatures que ara volen fer arribar al Patronat per demostrar l’acompanyament per part dels veïns de Palafrugell.

A l’espera d’una data pel judici del cas, el comitè d’empresa i el sindicat anuncien que hi haurà futures reivindicacions per defensar els seus drets laborals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat