Campanya de VMPs per la seguretat viària

Mireia Pagès

En les darreres setmanes s'ha detectat un gran nombre de nens i joves, molts d'ells estrangers, que es desplacen pel municipi de Castell-Platja d'Aro en vehicles de mobilitat personal sense respectar les normes de circulació. Per aquest motiu s'han dissenyat unes infografies sobre la normativa bàsica per circular amb seguretat.

L'ús dels vehicles de mobilitat personal coneguts com a patinets elèctrics ha augmentat en les darreres setmanes en els joves, molts d'ells estrangers. S'ha detectat que se circula sense respectar les normes de circulació i posen en risc la seguretat dels vianants que passegen per les voreres i de la resta d'usuaris de la via. Aquests comportaments suposen un risc per a les persones i des de l'Ajuntament es vol evitar.

S'han dissenyat unes infografies en diferents idiomes sobre la normativa bàsica que tot conductor i conductora d'un VMP hauria de conèixer per a circular amb seguretat. És obligatori l'ús del casc, roba reflectant (durant la nit o amb visibilitat reduïda), assegurança de responsabilitat civil, certificat de circulació, timbre, sistema de fre, llum davantera i posterior, i catadiòptric reflectant davanter i del darrere. Si no es compleixen aquestes obligacions, entre altres normes de circulació, se'ls pot sancionar amb una multa des de 50 euros fins a 1.000 euros.

En Jordi Xavero recomana que els conductors i conductores de patinets elèctrics mirin les instruccions que remarca la DGT i el servei català, i que si no, s'apropin a la Policia i els hi preguntin, ja que és necessari facilitar i garantir la seguretat viària.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat