La Barcelona Wine Week, Ruth Troyano i Eloi Madrià reben el 31è Premi Gla d'Or

Torrent

Data: 21/10/2023

L'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya ha lliurat tres premis Gla d'Or aquest 2023. La Barcelona Wine Week, Ruth Troyano i Eloi Madrià han rebut aquest reconeixement per la seva vinculació amb el món del suro i com han contribuït a conservar-lo i divulgar-lo. Durant l'entrega dels premis s'ha presentat un informe on s'explica el valor de la indústria surera al territori, quantificat en 884 milions d'euros.

La Barcelona Wine Week, la periodista Ruth Troyano i el pelador de suro Eloi Madrià són els guardonats del 31è Premi Gla d'Or de l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya. El guardó vol reconèixer la feina d'entitats i persones que projecten el món del suro a Catalunya com també a escala internacional.

De la Barcelona Wine Week en ressalten el seu èxit dels últims anys on han captat l'atenció de compradors d'arreu del món, però també la seva feina que fan per cuidar el suro.

També s'ha reconegut la feina de Ruth Troyano dins el món del periodisme especialitzat en el vi. Han valorat tot el que ressalta del món del suro, més enllà del mateix producte.

L'últim homenatjat ha estat el pelador de Cassà de la Selva, Eloi Madrià. Pelador de suro durant més de 40 anys que ha ajudat a explicar la feina de pelador a escoles i entitats.

Durant la gala, també s'ha fet públic un estudi que quantifica en 884 milions d'euros el valor del sector surer català. L'informe té en compte els valors socioeconòmics, però també el factor ambiental que demostra l'impacte positiu del sector pel que fa a la preservació de l'entorn i els ecosistemes.


Imatge: AECORK

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat