Desallotgen masos de Torroella i l'Estartit per la crescuda del Ter

(Actualització 22/04 15:30h)

La crescuda del Ter i la fragilitat de la seva llera encara pels efectes del Temporal Gloria ha posat en alerta tota la plana del Baix Ter, en particular Torroella de Montgrí i l'Estartit.  El cabal del riu a la seva part baixa ha obligat a desallotjar diversos masos i fer actuacions d'urgència a la mota i entorn del riu per evitar que trenqui.

L'episodi de quasi quatre dies de pluja al Baix Empordà ha deixat una acomulació de poc menys de 200 litres per metre quadrat en molts observatoris fent créixer de forma exponencial rius i rieres.

Si aquest dimarts a la matinada precupava la crescuda important del Daró, que ha arribat cabals similars en alguns moments del Temporal Gloria; durant aquest dimecres s'ha seguit amb molta atenció el que passava al Ter.

Preparació per si la mota trenca


L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Parc Natural del Montgrí han preparat desguassos provisionals per evacuar aigua al mar i han reforçat la plana del Ter Vell per evitar inundacions, solucions que ja es van aplicar durant l'episodi de precipitacions del passat gener.

En paral·lel ha calgut desallotjar diverses masies i s'ha habilitat el pavelló municipal per si fos  necessària una evacuació a més gran escala.

Carreteres tallades i rescat a Verges

La crescuda del Ter també ha tingut importants afectacions a l'entorn de Verges i Ullà i ha obligat a tallar diverses carreteres, entre elles el Pont de la població vergelitana que ha quedat negat. S'han tallat vials a Ullà, Verges, Parlavà, Serra de Daró. Bellcaire i Albons.

A Sant Feliu de Guíxols per la seva banda s'ha hagut de tallar la carretera de Tossa per esllevissades.

Aquesta dimecres al matí els Bombers han hagut de rescatar dos vehicles atrapats amb el desbordament del Ter entre Verges i Ultramort. Un dels conductors ha sortit pel seu propi peu i l'altre ha hagut de ser atès amb símptomes d'hipotèrmia.

Des de Protecció Civil s'ha demanat màxima precaució en les properes hores davant la previsió que creixin més els cabals.


Fort temporal de mar


L'episodi de pluges també ha portat un fort temporal de mar, amb onades que han superat els set metres a la boia que l'AEMET té al cap de Begur.

Es preveu que en les properes hores la meteorologia es tranquil·litzi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat