Cs proposa crear una Escola Nàutico-Pesquera a Palamós

Palamós

Data: 05/02/2020

Intervé: Cristóbal Posadas, Portaveu de C's

A Catalunya només n'hi ha una a l'Ametlla de Mar

Ciutadans proposa crear a Palamós una Escola de Capacitació NàuticoPesquera que serviria per englobar totes aquelles activitats que comporten sortir al mar.

El partit taronja vol un centre similar al que hi ha a l'Ametlla de Mar, l'únic d'aquestes característiques a Catalunya. Gestiona els ensenyaments i titulacions de nàutica i busseig d'esbarjo en col·laboració amb entitats i administracions vinculades al sector com les confraries de pescadors o l'Institut Social de la Marina. A més també imparteix programes educatius als instituts i escoles. Des que es va crear al 1997 ha titulat més de 18.000 persones en professionas nàuticopesqueres i unes 20.000 han aconseguit títols de nàutica d'esbarjo.
 

Motor econòmic de la vila


Agafant l'exemple del municipi ebrenc, Ciutadans vol que aquest centre sigui un motor econòmic de la vila.

En primer lloc permetria disposar de personal qualificat per treballar al mar ja sigui en el món nàutic o pesquer. En segon lloc facilitaria el relleu generacional del 46% dels pescadors que es preveu que es jubilaran en els propers cinc anys i en tercer lloc permetria dessectorialitzar l'economia de la ciutat millorant l'ocupabilitat de la ciutadania a través de la formació.

L'Escola podria ser un pol d'atracció de persones que vindrien a formar-se a Palamós i podria crear teixit empresarial al seu voltant.
 

Ho portaran al ple a través d'una moció


Ciutadans ha mantingut contactes amb la Confraria de Pescadors de Palamós, que veu amb bons ulls la proposta, i espera que s'acabi de perfilar amb la resta de grups municipals. El partit elevarà la idea al proper ple perquè es pugui debatre a través d'una moció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat