Comença un Ramadà 2020 alterat pel confinament

Palafrugell

Data: 24/04/2020

Intervé: Awàtef Ahmittach

La comunitat musulmana es prepara per viure a partir d'aquest divendres un Ramadà atípic marcat per l'emergència sanitària de la covid-19 . Les principals afectacions es percebran en l'apartat social d'aquesta tradició religiosa, ja que per seguretat s'haurà de limitar la interacció entre famílies amics i veïns per donar compliment a les mesures de distanciament socials establertes per frenar la crisi sanitària i que han estat subscrites per la Comissió Islàmica del país. 

El Ramadà és un dels pilars fonamentals de l'islam i té lloc el novè mes del calendari lunar musulmà. Consisteix en fer dejuni i abstenir-se de beure des de la sortida del sol fins a la seva posta i dura entre 29 i 30 dies.

Aquest període té un fort component de reflexió i introspecció que la comunitat musulmana considera que pot ser especialment útil per afrontar la crisi sanitària. 

En el cas de Palafrugell, i d'acord amb el tercer pilar fonamental de la religió musulmana que és l'almoina, s'han coordinat diversos comerços, associacions i particulars de la vila per ajudar les famílies més necessitades, ja sigui econòmicament o repartint aliments. 


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat