S'oferiran formacions contínues pels pescadors a Palamós

Palamós

Data: 13/04/2022

El sector pesquer fa temps que alerta d'una problemàtica, com és la manca de relleu generacional. Per tal de posar-hi fre, el municipi està treballant amb l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de l'Ametlla de Mar. La voluntat és aglutinar les formacions nàutiques en el període d'un any i així, endinsar-se al més aviat possible al món laboral.

En només tres anys, el 20% dels patrons d'embarcacions de pesca a Palamós s'hauran jubilat. Una xifra que escala fins al 40%, si s'amplia el període a cinc anys.

La manca de relleu generacional ha fet saltar les alertes, i com a mesura de contenció, la Confraria juntament amb el consistori i l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de l'Ametlla de Mar treballen per oferir "formacions calendaritzades". És a dir, que els futurs mariners puguin emprendre en el municipi baix-empordanès els 4 cursos de nàutica obligatoris, en només 1 any. La voluntat és retallar tempos d'espera i, introduir-se al més aviat possible al món laboral.

Encara que avui dia és només un propòsit, les converses entre les diferents administracions ja s'han iniciat. Des de l'Ajuntament apunten el 2023 com l'any per començar les formacions contínues.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat