Castell d'Aro torna a celebrar el conegut Rodajoc al Parc de Can Nitus

Castell d'Aro celebra la tretzena edició del Rodajoc, en què diferents centres educatius participen en un treball basat en la recuperació dels jocs tradicionals cooperatius com a font d'intercanvi de valors i realitats mitjançant un recurs molt atractiu pels nens i nenes, el joc.

Durant dos dies el Parc de Can Nitus de Castell d'Aro acull un any més el conegut Rodajoc, un sistema de jocs tradicionals cooperatius que fomenta la participació per sobre de la competició, permet relacionar-se als alumnes de diferents escoles i la possibilitat de conèixer noves cultures per mitjà del joc. En aquest cas, els alumnes de les escoles de Vall d'Aro, Fanals, Estanys  i Pedralta són els participants d'aquest any.


De fet, el Rodajoc ja s'ha convertit en tradició, ja que ja fa 13 anys que se celebra, i l'èxit i la participació de les escoles, va en augment.

Donar a conèixer un ventall de jocs, afavorir les relacions personals entre l'alumnat de diferents centres i cultures, fomentar l'interès i el respecte per l'entorn, conèixer, acceptar i complir les normes de cada joc i propiciar la recuperació de diferents jocs tradicionals, són només alguns dels objectius que té el Rodajoc per a l'alumnat.

Per altra banda, aquesta activitat permet als docents col·laborar amb la resta de professorat de la zona, crear espais de debat i d'intercanvi d'experiències en l'àmbit de l'educació física, fomentar el treball interdisciplinari i donar noves estratègies de treball a les escoles.

Així, es tracta d'una proposta i un punt de trobada i unió del treball que fan els centres educatius amb el Consell Esportiu i el Servei Educatiu del Baix Empordà.

A més, la base d'aquesta activitat anual és el treball a l'aula, on s'explica cadascun dels jocs tradicionals, de nou format, multiculturals i cooperatius que es desenvolupen.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat