Indignació feminista davant la sentència del cas 'La Manada'

Indignació feminista davant una sentència que consideren injusta, culpabilitzadora de la víctima i que deixa desamparades a les dones. Una cinquantena de persones van concentrar-se davant l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per protestar contra la decisió judicial que condemna a 9 anys de presó per abusos sexuals, però no per violació, a cinc nois que van assaltar i penetrar sense consentiment a una noia de 18 anys l'any passat a Pamplona.

El cas va esclatar l'any passat una matinada de San Fermines quan segons el relat provat en el judici  José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero, Ángel Boza i Antonio Manuel Guerrero, van assaltar una noia que havien conegut pocs moments abans, i la van obligar a tenir sexe anal, vaginal i bucal contra la seva voluntat. Li van robar el mòbil i la van gravar, deixant-la posteriorment tirada en el portal on havien abusat, segons la sentència, d'ella. La noia, en estat de shock, va sortir del portal i va ser atesa per una parella que la va trobar plorant desconsolada en un banc.

El vot particular del magistrat Ricardo González

Malgrat que a través de whatsapps els cinc membres de 'La Manada' havien gallejat de la seva actitud i anteriorment havien arribat a parlar de violacions grupals, la sentència considera que  al no haver-hi una resistència física i notable de la noia, no hi va haver violència i per tant, tampoc violació.

Inclós,  un dels jutges, Ricardo González, va emetre un vot particular demanant l'absolució dels acusats i apuntant que no pot sostenir que la noia sentís repugnància o dolor davant dels fets.

Protestes arreu de l'Estat Espanyol

El raonament de la sentència ha indignat el feminisme que va convocar concentracions en diversos punts de l'Estat.

La concentració a Sant Feliu de Guíxols  va acabar amb crits de No estas sola i ni una més i la sensació que les dones estan desemparades davant la violència sexual amb aquest tètric dilema: Si davant una violació no oposes resistència, no existeix; i si t'hi oposes pots morir assassinada.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat