Demà arriben un miler de joves de la xarxa Erasmus a Platja d'Aro

Demà arriben un miler de joves de la xarxa Erasmus a Platja d'Aro
Del 15 al 18 de març, diversos espais de Platja d’Aro (el Palau d’Esports i Congressos, una carpa de 1.200 m2 instal·lada a la Plaça del Mil·lenari o l’escola Els Estanys) acullen la trobada anual de caràcter general de l’entitat Erasmus Student Network · ESN. Hi participen un miler de joves de 36 països europeus, des d’Itàlia a Islàndia, tot passant per Letònia, Noruega, Holanda o Turquia.

L’entitat ha teixit des de l’any 1989 una xarxa de voluntaris locals que ajuden a la integració cultural, social i acadèmica als estudiants d’intercanvi que arriben a les universitats de les seves ciutats mitjançant el programa Erasmus. La majoria d’implicats, són justament antics estudiants d’Erasmus, organitzats ara com a entitat mitjançant la ESN, present a 500 universitats de 40 països del continent, esdevenint l’organització estudiantil sense ànim de lucre més gran d’Europa.

Com cada any per aquestes dates, una localitat de la geografia europea és escollida per acollir la reunió anual d’aquesta xarxa, moment escollit per l’entitat per fer balanç del curs acadèmic, compartir bones pràctiques en formació, per establir les línies estratègiques i per escollir la la Junta Internacional, principal òrgan gestor d’una organització que promou els valors de la igualtat, la unitat i la cooperació entre nacions.

Un esdeveniment que sota el títol AGM Costa Brava, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’Associació d’Empresaris i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava. Alguns dels moments més destacats de la trobada són la Flag Parade-Desfilada de banderes (dijous 15 de març), l’infomarket d'institucions educatives (dissabte 17 de març) i el lliurament de premis i sopar de gala (diumenge 18 de març).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat