Restablert el subministrament elèctric arreu

Restablert el subministrament elèctric arreu
Baix Empordà

Data: 21/01/2020

Una avaria en una torre de la MAT de Sant Hilari Sacalm, segons confirma la Red Eléctrica de España, ha afectat el subministrament de tota la xarxa elèctrica des d'aquesta matinada i ha deixat sense llum 220.000 usuaris de diversos punts de la demarcació.  RED Eléctrica ha restablert el subministrament elèctric a la torre MAT afectada  aprofitant aquest circuit que porta l'energia des de França i només quedaven uns 60.000 abonats sense llum. Passades les 10:30h Red Eléctrica informava que el servei havia recuperat la normalitat.


Classes suspeses

El Baix Empordà és una de les comarques gironines més afectades pel tall de llum i alguns municipis han hagut de clausurar tots els seus centres educatius: Calonge i Sant Antoni, Castell-Plata d’Aro, Torroella de Montgrí, Forallac, Verges, Bellcaire, Mont ras, Sant Feliu de Guíxols, Vall-llobrega, Pals, La Pera, Cruïlles i Ullastret. Suspeses les clases també a Santa Cristina d'Aro, BegurPalamós i Palafrugell.

Rutes de transport escolar suspeses
Pel que fa a les rutes del transport escolar suspeses a causa del vent i de la neu, la mesura ha afectat uns 2.300 alumnes en el conjunt de Catalunya, la majoria a les comarques gironines, amb 2.061 alumnes en total. En aquest cas, s’han suspès rutes a Torroella de Montgrí, Verges i Begur.


A Castell-Platja d'Aro s'ha activat els voluntaris de Protecció Civil al pavelló d’esports per cobrir necessitats bàsiques, per exemple escalfar biberons.

Segons Endesa, tot el sistema elèctric s'ha vist afectat i perquè no caigués s'han fet talls rotatius a les vuit comarques gironines. La companyia també ha informat que els talls es feien amb criteris de càrrega.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat