Verges confia que la Generalitat construirà el nou Institut-Escola

Verges

Data: 06/07/2018

Intervé: Ignasi Sabater, Alcalde de Verges

L'Ajuntament de Verges confia que la Generalitat construirà la nova Escola-Institut de Verges perquè la situació és insostenible i a més el seu projecte educatiu és innovador.

L'Alcalde, Ignasi Sabater, creu que tenen arguments suficients al seu favor per convèncer el Departament d'Ensenyament però admet que encara no hi ha cap compromís concret damunt la taula més enllà de bones paraules.

L'escola ha quedat obsoleta

L'Escola Institut de Verges és una escola antiga i ha quedat obsoleta. Dóna servei a nens i nenes d'onze pobles de l'Empordanet, ha tingut un creixement d'alumnat exponencial i ha quedat petita. Manquen espais especialitzats per fer classes de música o educació física i per despatxos del professorat. A més té part de l'espai en barracons i en edificis diferents amb una carretera per mig. Part d'aquestes mancances les ha intentat solventar l'Ajuntament amb la cessió d'equipaments municipals, però ara la situació és insostenible.

El batlle vergelità admet que la construcció no serà fàcil i més tenint en compte els precedents no gaire esperançadors del Departament d'Ensenyament amb el Baix Empordà. Per exemple, a Vall-Llobrega, fa anys que esperen un nou edifici i les promeses de la Generalitat mai s'han materialitzat fins al punt que es senten enganyats. A més, l'escola nova que s'ha construit a la comarca, la de Castell d'Aro, s'ha fet amb cofinançament municipal malgrat no els tocava.

Per això, des de Verges saluden la mobilització ciutadana que s'està fent per reclamar una educació pública i de qualitat. Una mobilització que l'Ajuntament subscriu plenament i recolza.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat