Júlia Martí rep el Premi de Recerca Vila de Palamós 2018-2019

Júlia Martí rep el Premi de Recerca Vila de Palamós 2018-2019
Palamós

Data: 24/04/2019

Com ja és habitual, durant la Diada de Sant Jordi, l'Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós va realitzar l'acte de lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2018-2019, tancant d'aquesta manera una nova convocatòria d’aquest premi, que s'atorga des de l’any 2000 organitzat pel Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

Enguany el jurat ha valorat un total de quatre treballs presentats  la convocatòria 2018-2019 del Premi, elaborats per estudiants de Palamós que cursen el batxillerat a l'Institut de Palamós, a l’Escola Vedruna de Palamós, i al Col·legi Bell-lloc de Girona.

El treball guanyador d’aquesta edició ha estat "Quant mesura la costa catalana? Anàlisi de la teoria fractal", de Júlia Martí Llobet, estudiant de l’Institut de Palamós. Es tracta de l’estudi de la variabilitat de la mesura de la costa catalana i el càlcul de la línia de costa a diferents escales en base a la teoria fractal, amb la seva aplicació a la costa de Palamós i de sectors propers.

D’aquest estudi el jurat, de manera unànime, va estimar que de tots els treballs candidats, aquest era el que complia de manera més destacada amb el que es considera un treball de recerca en el sentit acadèmic del terme. Un treball molt interessant, amb una metodologia molt clara i ben desenvolupada, aplicada al territori, i amb l’habilitat de fer intel·ligible un tema complex; un treball ben redactat, ben presentat i amb un resultat espectacular, en definitiva un treball considerat pel jurat com a excel·lent.

El premi de Recerca Vila de Palamós està dotat amb una quantia econòmica de 400 euros i també inclou l'edició del treball guanyador que es presentarà, com és habitual, durant la Diada de Sant Jordi de l'any vinent.

Els tres treballs candidats restants aborden les següents temàtiques: l’observació de l’evolució de l’activitat econòmica i social del carrer Major de Palamós des d’un punt de vista històric. També l’anàlisi de les diferents variables que intervenen en el cost de la vida a Palamós en comparació a Palafrugell; i la descripció i localització dels topònims de la costa de Palamós.

Aquest Premi, juntament amb la beca Cooperativa La Equitativa, recorda el compromís de l’Ajuntament de Palamós amb l’antiga entitat cooperativa d’impulsar i promoure el coneixement de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat