Simulacre d'incendi en una embarcació esportiva al port de Sant Feliu

Simulacre d'incendi en una embarcació esportiva al port de Sant Feliu
El port de Sant Feliu de Guíxols ha estat l’escenari avui d’un simulacre d’incendi en una embarcació de sis metres d’eslora amarrada en un dels pantalans de la dàrsena esportiva. L’exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat amb la col·laboració del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, ha servit per posar en pràctica el sistema d’avisos previst al Pla d’autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències.

Un cop la marineria del Club Nàutic ha detectat l’incendi, s’ha iniciat el protocol d’avisos establert al PAU, trucant al telèfon d’emergències CAT112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i al Servei Marítim de la Guardia Civil.

Un cop rebut l’avís, el cap de l’emergència ha completat el protocol de trucades i s’ha desplaçat a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols per tal de coordinar l’operativa i mobilitzar la resta d’actuants.

Des del Club Nàutic s’ha procedit a l’obertura d’accessos i a desallotjar el pantalà afectat per l’incendi, al mateix temps que la marinera s’ha constituït com a equip d’intervenció i s’han ocupat d’aïllar l’embarcació incendiada i d’instal·lar les barreres anticontaminació per contenir un possible vessament de carburant a l’aigua.

Els Bombers de la Generalitat, que hi ha enviat un parell d’observadors, hi han participat en l’exercici amb un vehicle d’aigua, del parc de Bombers de Vall d’Aro, i un vehicle de comandament de la Regió d’Emergències de Girona. La seva tasca ha consistit a comprovar que el personal del Club Nàutic ha posat en pràctica els procediments d’actuació pactats amb Bombers: la maniobra per crear un tallafoc al voltant de la barca afectada per l’incendi, que consisteix a apartar les barques del voltant per establir un perímetre de seguretat i així evitar que propagui l’incendi.

Els Mossos d’Esquadra han liderat el grup d’ordre i han participat en el simulacre amb una patrulla composta per dos agents. Els Mossos s’han encarregat del control d’accessos i han assegurat la zona, reservant un espai per tal que tots els grups de treball poguessin desenvolupar la seva tasca sense impediments.  

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha participat en l’exercici amb una patrulla (dos agents) i ha treballat conjuntament amb els mossos en el control d’accessos.

El Servei Marítim Provincial de la Guardia Civil s’ha ocupat del control d’accessos a la bocana amb una embarcació.

També ha participat Salvament Marítim amb l’embarcació professional Sirius per col·laborar en tasques d’extinció de l’incendi i la contenció d’un possible vessament. 

Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc un tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil a Girona fent les funcions d’observador.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat