Impulsen el consum de peix de proximitat a l'Escola

Palamós

Data: 01/10/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha celebrat aquesta setmana la Jornada del Peix a l'Escola. Un projecte que té per objectiu augmentar el consum de peix de proximitat als menjadors escolars de la comarca i també entre les famílies de l'alumnat d'infantil i  primària.  

L'Espai del Peix de Palamós va ser l'epicentre d'una jornada sobre aquest projecte que implica a més del Consell Comarcal el GALP Costa Brava, que el finança, i l'IRTA. En la jornada hi va haver tastets del xef del Restaurant Casamar, Quim Casellas.

El seu objectiu és sensibilitzar sobre el consum del peix a les escoles de la comarca tot afavorint el consum dels productes pesquers de proximitat a través dels espais de menjador escolar i les seves famílies, donant valor al sector pesquer de la comarca. 

Aquesta iniciativa neix de la Xarxa Tràmec, que detecta un dèficit de coneixement del peix, el món de la pesca i l’ofici de pescador i el seu producte entre la societat en general. El consumidor de peix envelleix produint una davallada de la cultura pesquera. 

A més, es detecta un dèficit del seu consum entre els nens i nenes de la comarca, especialment entre els que estan en edats escolars d'infantil i primària. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat