L'Oncoswim bat rècords i recapta 81.000 euros

Palafrugell

Data: 04/06/2022

81.000 euros són els diners que l'Oncoswim va recaptar amb la seva sisena edició. Una travessia que creix any rere any i que busca obtenir fons per destinar-los a investigacions pel càncer de mama triple negatiu.

L'Oncoswim continua batent rècords. La sisena edició de la travessia solidària organitzada per l'Oncolliga Girona i Radikal Swim ha superat les xifres dels anys anteriors amb la recaptació de 81.000 euros. Una quantitat que anirà destinada a la Facultat de Medicina de la UdG, l'Hospital Josep Trueta i el Grup de Recerca de Noves Dianes Terapèutiques, a banda de millorar els serveis de cures que proporciona la mateixa fundació.

Una travessia que comptava amb dues distàncies diferents. 175 nedadors han participat en la Milla Solidària recorrent la costa de Llafranc fins a la platja Port Bo de Calella de Palafrugell. L'altre recorregut era el que sortia de l'Estartit que s'ha vist reduïda per les condicions meteorològiques.

L'Oncoswim és una de les activitats que organitza la fundació que se suma a altres proves esportives com l'Oncotrail. Aquestes ajuden a l'entitat a l'hora de donar-se a conèixer i continuar recaptant fons per oferir suport als malalts de càncer i als familiars.
De fet, des dels seus inicis, la travessia no ha parat de créixer pel que fa al nombre de participants.

A la recaptació d'aquest any, se li han de sumar 120.000 euros que l'Oncoswim havia recaptat amb les cinc edicions anteriors. Totes elles destinades a donar suport econòmic a investigacions pel càncer de mama triple negatiu, que afecta dones principalment joves i representa el 20% del total de casos de la malaltia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat