La Policia Local de Platja d'Aro celebra la seva festivitat anual

La Policia Local de Platja d'Aro celebra la seva festivitat anual i aprofita per commemorar  els 40 anys de la incorporació de les dues primeres agents al cos. A més, a l'hora de fer un balanç d'aquest estiu, anuncia que s'han posat gairebé un 40% més de denúncies per beure alcohol al carrer, ja que els agents hi han destinat més esforços a frenar aquesta pràctica.

La Policia Local de Platja d'Aro celebra la seva festivitat anual amb el lliurament de 22 felicitacions per accions meritòries, 3 plaques commemoratives i 5 medalles. Per altra banda, enguany també s'han commemorat els 40 anys de la incorporació de les dues primeres agents al cos, que d'ençà d'aquell gener del 1983, la presència de dones dins la Policia Local ha anat creixent i actualment n'hi ha 12 dels 48 agents que formen la plantilla.

Pel que fa al balanç d'estiu d'aquest 2023, el cos ha fet fins a 4.244 actuacions, entre patrullatges planificats, actuacions de seguretat ciutadana, policia administrativa, trànsit o controls al medi natural i marítim.

Entre les tipologies delictives que han anat a la baixa hi ha els robatoris a habitatges i als comerços o a interior del vehicle. Per contra, però, hi ha hagut un repunt dels furts  i dels robatoris amb violència i intimidació.

En paral·lel a la lluita contra la delinqüència, la Policia Local de Platja d'Aro també ha intensificat la pressió contra l'incivisme. De fet, els agents han arribat a aixecar 338 actes per infraccions de l'ordenança, i d'aquestes, més de la meitat, han estat contra gent que bevia alcohol al carrer o bé a la sorra de la platja. 

En concret, per aquesta infracció, els agents han interposat 208 denúncies. En comparació amb l'estiu del 2022, són fins a un 37,7% més, però no perquè la pràctica hagi augmentat, sinó perquè la policia hi ha destinat més esforços a frenar-la.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat