Denuncien un acte vandàlic als bancs de davant de l'Espai LGTBI+ de Palafrugell

Palafrugell

Data: 16/02/2024

Palafrugell ha patit un acte vandàlic aquest dijous. Algú ha guixat els bancs irisat i trans que estan situats davant de l'Espai d'Igualtat de l'Ajuntament. Tant l'Ajuntament com aquest espai han condemnat els fets a xarxes socials i han anunciat que es convocarà una repintada popular dels bancs.

El 28 de juny de 2019, coincidint amb el Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI, l'Espai LGTBI+ de l'Ajuntament de Palafrugell va organitzar diversos actes per conscienciar la població de la diversitat de gènere. L'acte central de la jornada va consistir en pintar un dels bancs situats davant de l'edifici del carrer de Pals número 77, que és on està ubicat l'Espai d'Igualtat, amb els colors de la bandera LGTBI.

Uns anys després, concretament el 30 de març del 2021, per reivindicar el Dia Internacional de la Visibilitat Trans, es va pintar un altre d'aquests bancs, en aquest cas, amb els colors blau, rosa i blanc, que són els de la Bandera de l'Orgull Transgènere.

Aquests dos bancs han patit un acte vandàlic aquesta setmana. Algú hi ha pintat a sobre unes creus.

Segons l'agenda en línia del consistori, precisament estava programada una repintada d'aquests dos bancs pel pròxim divendres 15 de març, però tot apunta que probablement s'haurà d'avançar la data.

De fet, l'Ajuntament de Palafrugell ha penjat un comunicat conjunt amb l'Espai LGTBI+ a les xarxes socials per condemnar i mostrar el seu rebuig davant d'aquests fets, en el que han aprofitat per anunciar que aviat convocaran una repintada popular d'aquests bancs.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat