Santa Cristina d'Aro realitza 125 actuacions en les colònies de gats durant el 2023

Hem preguntat al consistori de Santa Cristina d'Aro què fan també per controlar les colònies de gats. En aquest cas, actualment el consistori té contractada l'empresa FUNDACIÓ FAUNA que és qui gestiona el pressupost anual destinat a gats de carrer i qui gestiona les persones col·laboradores del "Projecte gat a Santa Cristina".

Bàsicament, s'encarreguen de parlar amb totes les persones voluntàries i gestionar les incidències. Avui en dia hi ha un total de 23 persones voluntàries que s'ocupen d'un total de 24 colònies de gats al municipi, amb aproximadament 350 gats. Evidentment, existeixen més colònies que no estan detectades o que la persona que dona menjar no es vol donar d'alta al projecte gat i, per tant, està fora del circuit. Aquest darrer any 2023 s'han realitzat un total de 125 actuacions amb aquests gats, de les quals, 50 han estat esterilitzacions tant de mascles com femelles.

Dins de les altres actuacions hi trobem adopcions de gatets (i, per tant, retirada del gat en el carrer), eutanàsies, cures diverses, entre altres. Tot el que són serveis veterinaris, es duen a terme a través d'un contracte entre l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i els centres veterinaris de Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. Durant el 2023 s'han destinat gairebé 8.000 € que han anat directament a serveis veterinaris, a més de 3.600 euros anuals de la gestió per part de Fundació Fauna. Des de l'Ajuntament expliquen que faciliten material com gàbies trampa, guants o salabrets, als voluntaris del Projecte Gat per tal que puguin fer les captures dels gats amb més facilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat