Torroella de Montgrí explica una història de gegants

Intervé: Xavier Carmaniu, Comissari de l'exposició

Han sobreviscut a totes les viscicituds de la història i han estat presents a totes les activitats culturals i festives de la vila des de temps immemorials. Torroella de Montgrí té una història de gegants i els  gegants expliquen la història de Torroella de Montgrí.

Coincidint amb la Festa Major de Sant Genís el Museu de la Mediterrània acull una exposició que explica la història de la vila a través de la seva imatgeria festiva. Es tracta d'un ingent i inèdit treball de recerca amb documentació de diversos arxius del país que certifica que la vila del Montgrí té una de les tradicions geganteres més antigues de Catalunya, amb les primeres referències al segle XVII.

L’exposició és una mirada als fets i esdeveniments festius importants en els que el Gegant i la Gegantessa, els capgrossos, el Drac, l’Àliga i la banda de música que els acompanyen han estat protagonistes. Però, al mateix temps, és una exposició que posa l’enfoc en l’impacte que sobre la societat torroellenca tenen aquests personatges.

Torroella com a vila reial tenia unes costums festives similars a les de les capitals i conserva com un tresor uns gegants del Segle XVIII, successors dels primers que va tenir la vila.

L'Associació d'Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella ha estat distingida enguany amb la Medalla del Montgrí. La distinció local més elevada.
L'exposició, dividida en cinc àmbits cronològics, es podrà veure fins el 13 d'abril del 2020 i passat l'estiu s'anunciaran tot un conjunt d'activitats que la complementaran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat