Les agressions a professionals sanitaris augmenten un 45% durant l'últim any

Palamós

Data: 30/05/2023

Es publica la Memòria de Sostenibilitat SSIBE 2022, en la qual es destaca com a conclusions, l'augment d'agressions a professionals sanitaris en un 45% del CAP del Baix Empordà i de l'hospital de Palamós. També ha estat l'any de recuperació de l'activitat assistencial al nivell previ de la pandèmia, la reducció de llistes d'espera, l'augment del personal feminitzat i amb contracte fix i l'elaboració d'un full de ruta per a la millora dels serveis en els pròxims anys.

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà publiquen la Memòria de Sostenibilitat SSIBE 2022 on es presenta l'activitat executada durant l'any.

Com a principals conclusions, es destaca l'augment d'agressions a professionals sanitaris en un 45% del CAP del Baix Empordà i de l'hospital de Palamós.

Tenint en compte també la recent pandèmia de la COVID-19, el SSIBE expressa que tot just aquest any ha començat la lenta i progressiva recuperació d'aquest sotrac, recuperant així l'activitat assistencial, i aprenent de les adversitats que ens ha tocat viure a tots.

La Memòria, també destaca que en l'àmbit hospitalari, hi ha hagut un increment de les altes hospitalàries, de les consultes externes i de les intervencions quirúrgiques que han permès reduir les llistes d'espera.

Pel que fa a nivell de personal, s'ha augmentat el personal amb contracte fix fins al 81%, que suposa un 5% més que l'any anterior. I amb una mitjana de 45 anys, actualment la plantilla està altament feminitzada, amb un 78% de dones.

Pel que fa als espais, s'ha inaugurat un nou consultori a Verges, que disposa d'un aparcament al davant per millorar l'accessibilitat dels usuaris. I a Palamós Gent Gran, s'ha instal·lat una planta fotovoltaica de 180 panells solars.

En l'àmbit institucional, s'ha aprovat un nou Pla Estratègic per al període 2022-2025 perquè serveixi com a full de ruta en els anys entrants, com l'atenció centrada en la persona, l'equip, la innovació, l'equipament i la responsabilitat social institucional.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat