Consells de seguretat per a la campanya de Nadal al Baix Empordà

INTERVÉ: Francesc Cardús, inspector cap de l'ABP BE - Sant Feliu

Amb l'arribada del Nadal cal tenir en compte una sèrie de consells per fer una bona prevenció que eviti problemes sobretot en quatre aspectes molt importants: els robatoris en habitatges, les transaccions econòmiques, els furts i les estafes.

Les festes de Nadal, com ja sabem, comporten moltes compres i molta transacció econòmica, de manera que cal tenir cura a l'hora de fer pagaments tant amb targeta com en efectiu. No perdre de vista la targeta i vigilar en el moment en què efectues els pagaments, i no mostrar els diners que portem a la cartera.

Per altra banda, actualment és molt elevat el nombre de persones que efectuen les seves compres per internet. Això comporta que cada vegada siguin més comunes les pàgines web falses i les estafes. Per tots aquells que acostumin a comprar a través d'aquestes xarxes, s'aconsella comprar en portals de confiança, evitar fer grans transaccions econòmiques i, davant de cap dubte, posar-se en contacte amb els Mossos per tal que valorin si hi ha possibilitats d'estafa i de denunciar-ho.

Pel que fa al robatori d'habitatges, és imprescindible tancar bé totes les possibles entrades, portes i finestres i no posar a les xarxes socials que marxem de vacances, per evitar que possibles lladres sàpiguen que no hi haurà ningú a casa i no els hi posem més fàcil.

Amb aquests consells els Mossos d'Esquadra posen en marxa un any més l'Operació Nadal. Una operació que s'emmarca dins del Dispositiu Grèvol i que comporta un augment de patrullatge a les zones comercials dels municipis, en aquest cas especialment de Platja d'Aro i de Sant Feliu de Guíxols, que són els que en aquestes dates tenen més presència de gent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat