Acaba la restauració de 'La Pepita' de Joan Rebull

Acaba la restauració de 'La Pepita' de Joan Rebull
L'escultor Gerard Mas ha acabat amb les tasques de restauració de l’escultura La Costa Brava de Joan Rebull, que va ser retirada del seu emplaçament a la plaça Ferran Agulló el passat 13 de març per reparar-ne els desperfectes.  

L’obra, coneguda com La Pepita, tenia alguns danys que s'havien anat produïnt al llarg dels anys. Presentava un dels peus amb un tall, zones de la cara amb danys — especialment el mentó, al que li faltava una part—, i al nas. La restauració ha anat a càrrec de dos equips diferents. En la primera fase es va fer una intervenció més a nivell de neteja i sanejament. En la segona, l’escultor Gerard Mas ha estat l’encarregat de fer la reconstrucció de les parts que s’havien trencat.

El regidor d’urbanisme de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha explicat que quedarà ubicada en la tercera plaça que sorgeix de l’obra del Passeig Rius i Calvet.

Saballs ha recordat que és una escultura que portava vora 50 anys en aquella ubicació i que també havia patit diverses bretolades. Pel regidor, aquesta restauració és una feina “que corresponia fer”.

Un cop instal.lada en l’àmbit, quedarà situada sobre un paviment de pedra natural on hi haurà una font d’aigua desbordant amb il.luminació indirecta. Saballs espera que aquestes feines ajudin a “dignificar tot aquest àmbit de Rius i Calvet”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat