Augmenta un 25% l'abandonament dels animals de companyia al Baix Empordà

Palafrugell

Data: 02/09/2021

En Boris i la Cocodrilo són dos gossos que fa sis i set anys que viuen al recinte de la Protectora d'Animals Rodamón. El seu no és un cas aïllat. De fet, sis mesos enrere l'associació va donar en adopció un caní que portava 10 anys a les instal·lacions de Palafrugell.

Si bé el confinament domiciliari va accentuar l'acollida d'animals domèstics, un any després s'han incrementat les xifres d'abandonament. A Rodamón, en concret, han recollit de la via pública un 25% més de gossos respecte al 2020.

Actualment a la protectora hi conviuen 60 gossos i 30 gats. El seu finançament s'estructura en dues grans branques: un 60% prové de l'Ajuntament i un 40% són recursos propis. Des de la direcció del centre han volgut emfatitzar la tasca empresa pels voluntaris.

L'estiu és el punt àlgid de les adopcions, ja que alguns turistes aprofiten l'estada de vacances per fer-ho. També és l'estació de l'any on s'escapen més animals. En aquest sentit, hi ha gossos i gats que s'han arribat a escapar més de 10 vegades en un any. 

Davant la problemàtica, la Protectora d'Animals Rodamón recorda la importància de posar microxips als animals domèstics. D'aquesta manera, es pot identificar al propietari en cas de pèrdua o abandonament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat