Un centenar de famílies gaudeixen de la festa del Dia dels Infants de Platja d'Aro

INTERVÉ: Irene Ros, tècnica de l'àrea d'infància de Castell-Platja d'Aro

​Centenars de famílies han omplert el Palau d'esports i congressos de Platja d'Aro per celebrar la Festa del Dia dels Infants. Una festivitat lúdica, educativa i solidària per a nenes i nens fins a 12 anys i les seves famílies, amb motiu del Dia Universal de la Infància.

La diada commemora el 20 de novembre de 1959 quan es va signar la Declaració Universal dels Drets de l'Infant; i també el 20 de novembre de 1989 data d'adopció de la Convenció dels Drets de l'Infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Aquesta jornada solidària el que pretén és que els nens i nenes coneguin els seus drets però també deutes treballant valors i actituds com la solidaritat i el respecte.

La proposta s'iniciava amb la visita d'en Xalarí, la mascota del turisme familiar del municipi. Els menuts de casa vam gaudir també d'una xocolatada popular, de gimcanes familiars, jocs heurístics, tallers, exposicions i actuacions infantils.

Des del consistori platjarenc fa anys aposten per aquesta crida reivindicativa, que compta amb la col·laboració de diverses entitats com l'Associació Global Humanitària, Viu Autisme, Ayudemos a un Niño, Banc Municipal d'Aliments, CC-ONG Ajuda al Desenvolupament, Espais Familiars Municipals, Fundació Ipi Cooperació, Fundació Utopia, Fundació Vicente Ferrer, ONG Gerd i Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro.

Les famílies també han tingut l'oportunitat de conèixer els projectes que desenvolupen a escala local i internacional les diverses entitats que hi participen, així com fer donatius de roba i aliments per a infants amb aquestes necessitats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat