USTEC considera que el Sistema Educatiu no està preparat per les classes en línia

Baix Empordà

Data: 06/05/2020

El sindicat alerta que moltes famílies no tenen accés a internet i que això aguditzarà les diferències socioeconòmiques entre l'alumnat i entre els centres educatius

USTEC - STES considera que el sistema educatiu no està preparat per les classes 'online' i que aquest sistema aguditza les desigualtats socials i les diferències socioeconòmiques entre l'alumnat i entre els propis centres educatius.

El principal sindicat de l'ensenyament públic a Catalunya adverteix que no totes les famílies viuen en un entorn que ajudi al seguiment de les classes en línia ni tenen accés a la xarxa. Hi ha diferències econòmiques, lingüístiques i de capacitats tecnològiques que fa que hi hagi alumnat que pugui aprofitar els recursos educatius 'online' i d'altres que quedin pràcticament despenjats del sistema.
 

Cautela sobre com reprendre les classes


El Sindicat es mostra cautelós sobre la possibilitat de començar el curs amb menys alumnat a les aules. Creu que tècnicament és possible baixar ràtios però creu que això hauria d'anar acompanyat de contractació de professorat i no veu al Departament d'Ensenyament fent passos en aquest sentit. A més, recorda que molts centres educatius tenen edificis precaris amb barracons.

Pel que fa a allargar l'Escola a l'Estiu el portaveu d'USTEC a les Comarques Gironines s'hi ha mostrat en contra, no només per un criteri de prudència sanitària, no se sap si es podran fer casals d'estiu, sinó també perquè els edificis no estan preparats per suportar la calor de l'estiu.

El Sindicat es mostra crític amb un Departament d'Ensenyament al que acusa d'improvitzar i no establir unes directrius clares als centres educatius sobre com procedir en aquest període de confinament i en el post-confinament.
 

 
NOTÍCIES RELACIONADES


Les escoles intenten minimitzar l'escletxa digital i socioeconòmica durant el confinament (27-04-2020)

Les escoles no desconnecten de Sant Jordi i se les empesquen per celebrar-lo en línia (23-04-2020)

Com seran els mesos que queden del curs escolar 2019-2020? (18-04-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat