Com seran els mesos que queden del curs escolar 2019-2020?

Baix Empordà

Data: 18/04/2020

INTERVÉ: Martí Fonalleras, director dels serveis territorials d'educació a Girona

Un cop finalitzada la Setmana Santa, els alumnes han començat el tercer trimestre encara en període de confinament. Per aquest motiu, la docència haurà de ser telemàtica.

Pel que fa a les avaluacions, el Departament d'Educació no considera oportuna la proposta de l'aprovat general. Defensen que tant el claustre com els alumnes, tot i fer-ho de manera inusual, segueixen treballant i ho seguiran fent fins a final de curs.

Les avaluacions d'aquest tercer trimestre estaran basades en els continguts, aprenentatges i competències assenyalats i treballats, tant a casa per l'alumnat durant el confinament, com en les classes presencials si aquests es poguessin tornar a realitzar abans de finalitzar el curs escolar. En aquest sentit, s'ha prioritzat i centrat esforços en els cursos que donen pas a titulació, com són 6è de primària, 4t d'ESO, 2n de batxillerat i 2n de cicles formatius, de grau mitjà i superior.

Els professionals de l'educació defensen que en la situació actual el temari és important, però secundari. Mantenir el contacte i estar a prop dels alumnes i les famílies és la principal preocupació. En aquest sentit el Departament d'Educació ha començat a repartir dispositius amb connectivitat a aquells alumnes que no en disposen. 

Les dates de preinscripcions escolars han quedat afectades. Estaven previstes del 23 de març a l'1 d'abril. Per tant, va coincidir amb la segona setmana de tancament. Per aquest motiu s'han aturat els terminis per inscriure's a educació infantil, primària i secundària obligatòria. Les noves dates dependran de les directrius que es donin des del Departament de Salut en funció de l'evolució de la crisi de la COVID-19 i el confinament que porta associat. Pel que fa al curs vinent, confien en poder iniciar-lo amb normalitat dins de l'excepcionalitat.

Per altra banda les PAU s'havien de fer la segona setmana de juny. Aquest calendari també queda alterat i es realitzaran un mes més tard, el 7, 8 i 9 de juliol. 

En aquesta entrevista en parlem més detalladament amb Martí Fonalleras, director dels serveis territorials d'educació a Girona.
 

NOTÍCIES RELACIONADES

Consells pels alumnes de segon de batxillerat de com encarar la Selectivitat des de casa (18-04-2020)

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Societat