Crida per participar en la donació de sang

Baix Empordà

Data: 04/08/2023

Crida per participar en la donació de sang. El Banc de Sang i Teixits alerten que calen 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang. La situació actualment és crítica, i per això s'ha engegat una campanya ara a l'estiu especialment en zones costaneres com a la nostra comarca per atraure a veïns i visitants a participar. 

Les reserves de sang solen baixar durant l'estiu, que són els mesos més calorosos de l'any i és quan la gent també fa vacances. En canvi, les donacions de sang continuen sent imprescindibles per cobrir les necessitats dels pacients hospitalitzats. De fet, actualment, la situació és crítica. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya calcula que calen 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes. Ara per ara, es tenen reserves per a 5 i 6 dies, quan l'òptim serien 8 i 9 dies. A les comarques gironines tenen calculat que haurien d'entrar al mes unes 2.000 donacions i ara n'entren unes 1.500.

Per això engeguen la campanya d'estiu a les principals zones turístiques aprofitant l'elevat nombre de visitants. Demanen la màxima col·laboració, especialment entre els més joves.

Amb el lema "Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l'estiu", la campanya arrenca al Baix Empordà aquest dissabte a Palafrugell a la Bòbila i continuaran diumenge al passeig marítim de Sant Antoni de Calonge. Durant la setmana, a Palamós, s'instal·laran al passeig del Mar a l'alçada de l'estàtua dedicada als pescadors, de dilluns a dimecres. El divendres 11 d'agost i dissabte 12 d'agost estaran a Sant Feliu de Guíxols a l'edifici de l'antiga Agglotap i finalment al diumenge tornaran a Sant Antoni de Calonge.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que: tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més, i en cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Aquesta campanya d'estiu inclou regals per qui faci les donacions per incentivar als participants. Concretament entrades per visitar el Poble Espanyol i en alguns municipis també rebran un gelat per refrescar-se.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat