Les mostres artístiques copsen la setmana de la dona a Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni ha viscut quatre dies d'activitat frenètica amb motiu de la setmana de la dona. L'acte central s'ha emprès aquest dimecres amb el canvi de nom del carrer dels 'Triadors' per 'Triadores'.

Desenes d'entitats i personalitats individuals que resideixen a Calonge i Sant Antoni han confluït durant quatre dies sota un mateix programa. El motiu ha estat la commemoració de la setmana de la dona, que ha volgut visibilitzar el talent femení, així com assolir el desig d'una igualtat plena.

En una data tan assenyalada com és el 8 de març, els carrers de multitud de poblacions s'omplen de consignes feministes. No s'ha quedat enrere el municipi baix-empordanès, que des del dissabte i fins aquest dimarts, les dones han pres la batuta amb l'accent posat en l'àmbit cultural.

Sota l'organització de l'Espai Jove i l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament s'han programat una quinzena d'actes. En són un exemple, els concerts de música en directe com el 'La Rateta ja no escombra l'escaleta', les actuacions teatrals amb la Joanna Ureña i l'Anna Benaiges o les exposicions col·lectives i pluridisciplinàries amb la participació de les escoles i l'institut del municipi.

L'eclosió final de la jornada s'ha oficialitzat aquest dimarts. En concret, s'ha obert al públic la mostra 'L'art que crida', s'ha llegit el manifest del 8M i la cantautora Maria Ukiphila ha realitzat un concert al Castell de Calonge. Destacar el canvi de nom del carrer 'Triadors', pel seu femení, 'Triadores', ja que principalment foren les dones les encarregades de triar els taps durant l'època daurada del suro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat