Primer dia de vacunació dels menors d'entre 5 i 11 anys al Baix Empordà

Amb totes les cites complertes arrencava la vacunació d'entre 5 i 11 anys al Baix Empordà. El CAP de Sant Feliu de Guíxols ha esdevingut el punt vacunal que ha administrat les primeres dosis als nens i nenes de Sant Feliu, Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró entre les 3 i dos quarts de vuit de la tarda. Des del centre han volgut posar de manifest la bona adhesió per part de la ciutadania.

La vacuna administrada ha estat la Pfizer de 10 mil·ligrams, un terç de la que s'injecta a les persones més grans de 12 anys. Referent a la pauta de vacunació, aquesta es distribueix en dues dosis amb vuit setmanes de separació. Si entre les vacunes l'infant fa els 12 anys, la primera serà pediàtrica, i la segona per adults. Si s'ha passat la Covid, en canvi, els nens i nenes en tindran prou amb una única dosi.

La jornada d'aquest divendres ha estat la primera en infants al Baix Empordà. El dilluns també s'habilita com a punt vacunal la Bòbila de Palafrugell, mentre que el CAP de Sant Feliu resta a l'espera de noves dates per vaccinar.

En plena sisena onada, la franja d'edat amb més incidència de casos Covid és la dels menors de 9 anys. Per això, els professionals de salut remarquen la importància d'immunitzar-se davant el virus.

Els nens i nenes que aquest divendres s'han apropat fins al CAP de Sant Feliu hauran d'esperar 8 setmanes per rebre la segona dosis, catorze dies després els infants estaran completament immunitzats.


CÀMERA: Ivan Vila

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat