Sant Feliu planta cara a la violència envers les dones

Sant Feliu de Guíxols ha commemorat el Dia contra la violència masclista, una jornada que ha de servir per recordar que aquesta és una xacra present a la nostra societat i que malgrat es recorda en dates com aquesta cal tenir en compte que situacions d'abús es produeixen cada dia.

Amb aquesta intenció els alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Sant Elm de Sant Feliu han preparat una performance la qual sota el lema 'Si ho fas a una ens ho fas a totes' han volgut escenificar que pot passar qualsevol nit de festa de les joves. Els tocaments són quelcom usual amb el que es pot trobar una noia quan surt a un bar de nit o a una discoteca, mentre que els nois no solen patir aquest tipus d'abusos. Aquest ha estat el fil conductor de la performance que han portat a terme a la plaça del Mercat de la ciutat i que ha estat recolzada per la interpretació coral d'una cançó.

En el pròleg d'aquesta performance s'ha llegit el manifest que la periodista Ariadna Oltra ha escrit després de dirigir el seu darrer documental que sota el títol 'Mai més víctima' ha explorat que la violència de gènere continui enquistada a la nostra societat. De fet, sense anar tant lluny una seixantena de dones de Sant Feliu han estat ateses pel SIAD al llarg d'aquest 2018 després de patir violència masclista.

Serà en concret dissabte quan es commemorarà el dia contra la violència envers les dones, però Sant Feliu s'ha avançat a aquest dimecres amb els actes institucionals i també ha organitzat xerrades, tallers i conferències que es celebren a l'entorn d'aquest 25 de novembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat