L'Hospital de Palamós és el que més extraccions de còrnia fa de les Comarques Gironines

Data: 24/01/2019

Intervé: Xavier Arrebola, infermer adjunt

L'Hospital de Palamós és el líder en extracció de còrnies a les Comarques Gironines. El centre sanitari va extreure 31 dels 110 teixits que es van donar a la demarcació i és l'onzé Hospital català amb més donacions.

El centre de referència dels Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà (SIBE) té des del 2017 un protocol per fomentar les donacios de còrnia, que es gestionen a través del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Aquest primer any de funcionament en van aconseguir 16 i l'any passat van quasi doblar la xifra arribant a les 31.

La donació de còrnia només la poden fer els difunts de fins a 85 anys. A través d'un protocol l'Hospital de Palamós detecta els possibles donants i n'informa a les famílies.

Tot i que l'Hospital de Palamós ha fet operacions de transplant de còrnia, no necessàriament les còrnies extretes al Baix Empordà es queden al centre sanitari, ja que es gestiona el procés des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Una còrnia pot ajudar a dues persones, ja que es pot dividir i s'ha de transplantar com a màxim una setmana després d'haver-se extret del difunt.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat